Польські банки позичать близько €50 млн виробнику трамваїв для Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Польські банки позичать близько €50 млн виробнику трамваїв для Києва

Кредит&Депозит
587
Після того як польський завод виграв тендер на поставку трамваїв до Києва, і в Польщі вже підготували перший трамвай, консорціум польських банків погодився виділити вагонобудівній компанії Pesa кредит у розмірі 200 млн злотих або понад 47 млн ​​євро.
Навесні 2018 року виробник рухомого складу планує знайти стратегічного інвестора, щоб залучити ще 200-400 млн злотих або 47-94 млн євро.
Як інформує видання Puls Biznesu, кредит на 200 млн злотих є першим кроком в реструктуризації компанії Pesa, який забезпечить її виживання, поки не знайдуться стратегічні інвестори. Цю позику надасть консорціум з шести польських банків: PKO BP (лідер консорціуму), Pekao, Bank Gospodarstwa Krajowego, Raiffeisen, BZ WBK і mBank.
Останнім часом Pesa зазнає труднощів з отриманням фінансових і контрактних гарантій. Частина постачальників посилила умови поставок, що негативно вплинуло на фінансовий стан вагонобудівної компанії. Також над Pesa нависла загроза штрафів за невиконання умов кількох контрактів, в тому числі з німецькою групою Deutsche Bahn.
Опитані виданням аналітики стверджують, що компанії Pesa, щоб розв’язати фінансові проблеми, необхідно знайти щонайменше 1,2-1,3 млрд злотих (близько 300 млн євро). Цю суму планується залучити шляхом конверсії боргів у цінні папери та їх подальшого продажу інвесторам. Серед можливих стратегічних інвесторів Pesa видання Puls Biznesu вказує на компанії з Китаю та Іспанії, але конкретних назв не наводить. Найближчим часом Польщу відвідають представники двох китайських фірм, які зацікавлені у виході на ринок Європи.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас