У Кабміні назвали причини заборгованості з виплати зарплат — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні назвали причини заборгованості з виплати зарплат

Казна та Політика
602
У Кабінеті міністрів України заявили, що головна причина зростання боргів з виплати заробітних плат – наслідки зимової блокади регіону, яка зумовила втрату 1% зростання ВВП держави в цілому.
Про це свідчать дані Державної служби статистики України, передає прес-служба Кабміну. Так, станом на 1 жовтня найбільший обсяг заборгованості (77,6% загального обсягу боргів) зафіксовано в промисловості, зате 31,7% цього обсягу припадає на Донецьку область і 14,5% – на Луганську. Загальна сума заборгованості по країні становить 2,47 млрд гривень.
Разом з тим динаміку зниження заборгованості демонструють Житомирська, Закарпатська, Львівська, Херсонська, Харківська області.
“По деяких інших областях, де зафіксовано зростання боргів на економічно активних підприємствах, спостерігається тренд фізичного зростання кількості підприємств боржників. Зростання боргів із зарплати по кожному з таких підприємств – незначне, втім, статистично воно впливає на процентний показник загального зростання заборгованості”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас