Парламент Каталонії оголосив про незалежність від Іспанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Парламент Каталонії оголосив про незалежність від Іспанії

Світ
2603
Каталонський парламент проголосував за резолюцію, яка формально декларує незалежність від Іспанії, повідомляє El Pais. Голосування проходило таємно. Рішення підтримали 70 депутатів, проти виступили 10, двоє утрималися. Решта членів парламенту (усього в ньому 135 депутатів) бойкотували голосування.
Голосування в парламенті Каталонії відбулося на наступний день після того, як глава регіону Карлес Пучдемон відмовився від проведення дострокових виборів – це була вимога Мадрида.
Після підрахунку голосів депутати заспівали гімн Каталонії.
У відповідь на декларацію про незалежність Мадрид готується ввести в регіоні пряме управління. Очікується, що Сенат країни 27 жовтня схвалить відповідну резолюцію, яка набере чинності на наступний день.

Довідка Finance.ua:

  • 1 жовтня в Каталонії пройшов референдум. За даними організаторів, за відокремлення від Іспанії висловилися 90% тих, хто прийшов на дільниці, а всього в голосуванні взяли участь два мільйони 300 тисяч осіб.
  • Каталонія запросила переговори, але Мадрид відмовився. 27 жовтня прем’єр Іспанії Маріано Рахой у своєму виступі в Сенаті попросив підтримати активацію статті 155 Конституції Іспанії, яка передбачає введення прямого управління в Каталонії. Він зазначив, що стаття 155 буде застосована вперше з 1978 року, однак це необхідно зробити, враховуючи “винятковість ситуації”.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас