Wal-Mart найме роботів для сканування товарів (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wal-Mart найме роботів для сканування товарів (відео)

Технології&Авто
435
Найбільша торговельна мережа світу Wal-Mart прийме на роботу партію роботів. Автономні пристрої будуть сканувати товари на полицях магазинів, перевіряти їх наявність і виявляти помилки на етикетках. У компанії стверджують, що роботизовані співробітники працюють на 50% ефективніше від людей і проводять сканування в три рази швидше.
Роботи для сканування товарів вже проходять випробування в декількох магазинах американської торговельної мережі в Арканзасі, Пенсільванії і Каліфорнії. Згодом роботизовані пристрої з’являться в 50 торгових точках по всій Америці.
Автоматизовані співробітники будуть перевіряти наявність товарів на полицях, звіряти етикетки з продуктами, а також виявляти відсутні товари. Для виконання цих завдань Wal-Mart найняла роботів від Bossa Nova Robotics. Пересувні пристрої висотою 61 см обладнані камерами для сканування штрих-кодів і розпізнавання предметів на полицях. Якщо робот знайде помилку або виявить, що товари закінчуються, він сповістить про це співробітників магазину.
Робот пересувається самостійно і орієнтується в просторі за допомогою 3D-камер. Якщо на його шляху опиниться перешкода, то пристрій зв’яжеться з техніками.
За ефективністю роботизовані сканери перевершують живих співробітників на 50%. Вони також роблять менше помилок і працюють в три рази швидше, ніж людина. До того ж співробітники можуть проводити облік тільки два рази на тиждень, а роботи здатні працювати цілодобово. В інтерв’ю Reuters технічний директор Wal-Mart U.S. Джеремі Кінг зазначив, що автоматизовані пристрої ніяк не вплинуть на кількість співробітників у штаті компанії і будуть працювати спільно з людьми, а не замість них.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас