Переяслав-Хмельницький вирішили перейменувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переяслав-Хмельницький вирішили перейменувати

Світ
1290
Сесія Переяслав-Хмельницької міської ради в четвер, 26 жовтня, проголосувала за повернення місту історичної назви Переяслав, повідомляється на сайті міськради.
 
Депутати звернуться до Київської облради з проханням внести подання до Верховної Ради для перейменування міста.
 
“В роки Другої світової війни, перейменувавши наше місто, ідеологи сталінізму прагнули вирвати з коренем дерево його тисячолітньої історії і пересадити в штучний горщик зразка 1943 року. Вся підступність колоніальної політики “старшого брата” полягала в тому, що додавши до назви нашого міста славне ім’я лідера національно-визвольної революції українського народу 1648-1657 рр. Богдана Хмельницького, вони прагнули назавжди “відрізати” Переяслав від державно історичних витоків часів Київської Русі, втративши його в величезному лабіринті провінційних міст, згадувалося хіба що в зв’язку з річницею фальсифікованого договору про “возз’єднання російського та українського народів”, – так на сайті міськради пояснюють, навіщо це потрібно.
 
Нагадаємо, що влітку влада міста Горішні Плавні всупереч закону про декомунізацію відновила пошкоджену стелу з колишньою назвою населеного пункту – Комсомольськ.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас