Міфи про безпілотні автомобілі, які роками хвилюють уми автомобілістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міфи про безпілотні автомобілі, які роками хвилюють уми автомобілістів

Технології&Авто
1351
Редактор авторитетного американського журналу «Car and Driver» Едді Альтерман вважає, що наші уявлення про безпілотні автомобілі занадто оптимістичні. Він каже, що автолюбителі перебувають під впливом міфів про машини майбуття.
Про автомобілі, які управляються за допомогою комп’ютера, а не людини, вже говорять давно. Деякі компанії вже навіть почали тестувати подібні технології. Причому не завжди успішно.
Згадайте історію з безпілотними таксі Uber, створеними інженерами Volvo. Пару років тому компанії Uber і Volvo підписали угоду про розробку безпілотних автомобілів. Восени 2016 року в Піттсбурзі і Сан-Франциско з’явилися тестові самокеровані автомобілі Uber, які використовувалися в якості таксі. Правда, в них завжди був присутній водій, котрий контролював ситуацію.
У березні нинішнього року Uber скасувала випробування своїх безпілотних автомобілів, тому що в Арізоні сталася аварія за участю одного з них. На щастя, ті двоє людей, що сиділи в автомобілі, не постраждали. Проте, Uber і Volvo зараз продовжують розробляти безпілотні автомобільні технології.
На думку Едді Альтермана, існують три міфи про роботизовані автомобілі, в які чомусь свято вірять багато автолюбителів, не звертаючи уваги на механізм автомобільного бізнесу і рушійну силу появи нових технологій.
1-й міфСамокерований автомобіль вже існує
Багато автолюбителів були розчаровані, дізнавшись, що насправді в самокерованих автомобілях Uber були люди, які контролювали поїздку. Це означає, що людина, як і раніше, є водієм такого транспортного засобу, просто її функції трохи змінилися. Безпілотного автомобіля в прямому сенсі цього слова поки ще нема.
2-й міфСамокеровані автомобілі будуть повністю роботизованими
Вважається, що безпілотні автомобілі повністю виключать втручання людини в процес водіння. Едді Альтерман вважає, що це не так. Повної автоматизації у таких машин може і не бути. Швидше за все, людина і в майбутньому буде якимось чином впливати не ситуацію на дорозі. Яким саме – залежить від технологій, які створять автовиробники.
3-й міфБезпілотники повністю замінять автомобілі з водіями
Альтерман вважає, що в майбутньому самокеровані автомобілі стануть невеликими автобусами, але при цьому на дорогах залишаться звичайні машини з водіями. В принципі, в цьому є певна логіка, якщо уявити, що безпілотному авто, наприклад, потрібно розвести у своїх справах сімейство, що складається з 6-7 осіб, включаючи і дітей, у кожного з яких постійно змінюються плани.
Автолюбителі знають, що від поїздки за кермом машини отримуєш неабияке позитивне враження. Тому ми і любимо автомобілі. Невже цього нас позбавлять безпілотники?
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас