У Китаї запущений перший у світі водневий трамвай — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Китаї запущений перший у світі водневий трамвай

Технології&Авто
2677
В окрузі Таншань китайської провінції Хебей введений в експлуатацію перший в світі трамвай на водневому паливі.
Трамвай, розроблений і виготовлений китайською корпорацією CRRC, відрізняється особливою «чистотою»: не виділяє в атмосферу ніяких шкідливих речовин і не виробляє оксидів азоту, оскільки температура реакції всередині водневих паливних ґраток не перевищує 100 градусів Цельсія.
Максимальна швидкість транспорту – 70 км/год. Паливних ґраток трамвая вистачає на 40 км шляху, заправка займає 15 хвилин.
Водневий трамвай запущено на одній з найстаріших залізничних ліній Китаю, якій виповнилося 136 років і яка з’єднає індустріальні райони Таншаня. При цьому спеціально переобладнати лінію і будувати пасажирські платформи для нього не доведеться – відстань між підлогою вагона і рейками складає всього 35 см, повідомляє China Daily.
Дотепер успіхами в сфері водневого залізничного транспорту могла похвалитися в основному Європа: в березні французька компанія Alstom провела на треку в Німеччині перше випробування пасажирського поїзда на паливних елементах. Потім випробування продовжилися і в Чехії, де поїзд зміг розвинути швидкість 140 км/год. У вересні замінити частину дизельних локомотивів вирішили в Міністерстві транспорту Великобританії, відтак Alstrom тепер тестує свої потяги і в Ліверпулі.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас