Інженер Google стверджує, що камера iPhone може стежити за користувачем без його відома — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інженер Google стверджує, що камера iPhone може стежити за користувачем без його відома

Технології&Авто
607
Інженер компанії Google Фелікс Краузе описав проблему з налаштуваннями приватності в операційній системі iOS, яка дозволяє програмам на iPhone вести приховану зйомку після отримання дозволу на доступ до камери.
Краузе відзначає, що надання дозволу на використання камери дозволяє додатку отримувати доступ до камер на лицьовій і задній панелях, робити фотографії або відеозаписи того, що відбувається в будь-який час, коли додаток актуалізований, негайно завантажувати цей контент і запускати виявлення обличчя в реальному часі для розпізнавання міміки. Всі ці дії можуть здійснюватися без будь-яких повідомлень (візуальних або звукових) з боку смартфона. Краузе продемонстрував виявлені особливості роботи системи дозволів iOS в відео на YouTube.
Скористатися цією особливістю може будь-який розробник додатків. Один раз отримавши доступ до камери, додаток зможе в подальшому використовуватися для стеження за користувачем, передавати зображення обличчя користувача і навколишньої обстановки, отримувати доступ до існуючих знімків.
За словами Краузе, існує не так вже й багато способів вирішення даної проблеми. І назвати їх зручними не можна. Наприклад, можна скористатися спеціальними чохлами, що блокують камери. Або ж можна скасувати доступ до камери для всіх додатків. Також Краузе зв’язався з Apple, повідомив її про дану проблему і висловив кілька рекомендацій щодо її усунення. Зокрема, він пропонує надавати тимчасовий доступ до камери або ж повідомляти користувача про роботу камери.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас