«Розумні» брекети з вбудованими діодами прискорюють виправлення прикусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Розумні» брекети з вбудованими діодами прискорюють виправлення прикусу

Технології&Авто
815
Вчені університету KAUST в Саудівській Аравії створили розумні брекети з вбудованими діодами і нетоксичними батарейками. Непомітне оку людини світло дозволить прискорити виправлення прикусу, пише EurekAlert.
Нова ортодонтична система складається з двох світлодіодів ближньої інфрачервоної області спектру (ІК-А) і однієї літій-іонної батареї на кожному зубі в напівпрозорих, надрукованих на 3D-принтері скобах. Лампочки вмикаються і вимикаються в залежності від програми, встановленої стоматологом для кожного зуба. Брекети зроблені знімними, щоб була можливість підзаряджати батареї.
Фототерапія підвищує регенерацію кісток і скорочує час і вартість корекції положення зубів, тому вченим спала на думку ідея вставити в брекети гнучкі світлодіоди. «Однак після інцидентів з акумуляторами Samsung Galaxy Note 7 ми зрозуміли, що традиційні батареї в їх нинішній формі і конструкції не відповідають нашим потребам», — говорить Муххаммад Хуссейн, керівник дослідження.
Літій-іонні акумулятори були перепроектовані з використанням технології сухого травлення, щоб видалити кремнієву підкладку. Це дозволило зменшити розміри батареї до 2,25 мм на 1,7 мм, крім того, вона стала гнучкою. Тести показали, що об’ємний ККД нових батарей — співвідношення енергії до розміру пристрою — залишився високим навіть після безлічі безперервних циклів.
Батареї залиті в біосумісний м’який полімерний матеріал, що запобігає витоку електроліту і безпечний для здоров’я людини. Прототип вже готовий до клінічних випробувань.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас