Винайдено небиткий екран смартфона зі срібла і графена — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Винайдено небиткий екран смартфона зі срібла і графена

Технології&Авто
929
Вчені з Університету Сассекса створили новий матеріал для екранів смартфонів. Поєднання срібла і графена дозволяє створювати яскраві екологічно чисті екрани, які будуть коштувати в десятки разів дешевше від існуючих аналогів, пише Science Daily.
Команда дослідників з Університету Сассекса під керівництвом професора Алана Далтона розробила нову технологію створення сенсорних екранів. Вона дозволить створювати пристрої, які споживають менше енергії, точніше реагують на дотики, не тьмяніють під впливом повітря і не б’ються.
За словами професора Далтона, оксид індію-олова, використовуваний в даний час у виробництві екранів для смартфонів, — крихкий і дорогий матеріал, видобуток якого до того ж пов’язаний з серйозним забрудненням навколишнього середовища. Кращою альтернативою цьому матеріалу є срібло, яке не менш дороге, але завдяки новій технології використовується в надзвичайно малих кількостях.
Вчені об’єднали срібні нанодроти з графеном — двовимірною вуглецевою речовиною. В результаті вийшов новий гібридний матеріал з продуктивністю, що не поступається існуючим технологіям, який коштує в десятки разів дешевше і не пов’язаний із забрудненням атмосфери. А головне — не б’ється навіть при падінні на асфальт, бетон або камінь.
«Срібні нанодроти раніше використовувалися в сенсорних екранах, але ніхто не намагався з’єднати їх з графеном, — говорить професор Далтон. — Додавання графена в срібну нанодротову мережу збільшує його здатність проводити електрику приблизно в десять разів. Це означає, що ми можемо використовувати набагато меншу кількість срібла, щоб отримати таку ж або кращу продуктивність. В результаті екрани будуть більш точно реагувати на дотики і споживати менше енергії».
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас