Порошенко повернув собі звання мільярдера — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко повернув собі звання мільярдера

Особисті фінанси
6512
Донецький бізнесмен Рінат Ахметов знову очолив список найбагатших українців, а президент Петро Порошенко повернув собі звання мільярдера.
Про це йдеться у рейтингу “ТОП-100 найбагатших українців”, складеному журналом “Новое время” та інвестиційною компанією Dragon Capital.
Практично ніхто з великих капіталістів ще не повернувся до докризового рівня оцінки власних активів. Тим не менше, цього року Порошенко повернув собі звання мільярдера – вперше за чотири останні роки. Відзначається, що в першій десятці найбагатших просіли лише Ігор Коломойський і його бізнес-партнер Геннадій Боголюбов. Це через націоналізацію у грудні 2016-го Приватбанку, що належав їм.
На першому місці, як і минулого року, опинився олігарх Рінат Ахметов. Його статки оцінюються в $6,9 млрд, що на 69% більше в порівнянні з минулим роком. Друге місце зайняв олігарх Віктор Пінчук ($1,4 млрд, +13%). Замикає першу трійку Костянтин Жеваго ($1,4 млрд, +209%).
В абсолютному значенні більше всіх примножив статки лідер рейтингу Ахметов – він став багатшим на $2,8 млрд, що дорівнює сукупним статкам Пінчука і Жеваго.
На четвертому місці рейтингу – нардеп Вадим Новинський ($1,2 млрд, +113%). А п’яту сходинку зайняв Петро Порошенко ($1 млрд, +7%).
Шосту сходинку рейтингу посів Ігор Коломойський ($1,0 млрд, -11%), а на сьомому місці – Геннадій Боголюбов ($763 млн, -9%).
Лідером за втратами в 2017-му став Коломойський, який втратив за рік $129 млн і ледь не залишив лігу українських доларових мільярдерів.
Падіння могло виявитися і більшим, проте зростання цін на руду й метали стало драйвером зростання капіталізації феросплавних заводів і Криворізького залізорудного комбінату.
Замикають першу десятку рейтингу олігархи Дмитро Фірташ ($746 млн, +14%), Юрій Косюк ($693 млн., +10%), Олександр і Галина Гереги ($688 млн, +5%).
Сумарні статки всіх учасників рейтингу – $26,7 млрд, що на 33% більше, ніж в 2016 році.
“Такий результат говорить про те, що національна економіка все ще сконцентрована в руках невеликої групи осіб”, – йдеться в матеріалі журналу.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас