У яких містах українці найменше сплачують за комуналку (дослідження) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У яких містах українці найменше сплачують за комуналку (дослідження)

Особисті фінанси
1676
У вересні найбільший середній рахунок за утримання будинків та прибудинкових територій отримали жителі Києва. Власники двокімнатних квартир площею 60 кв. м сплатили за послуги у середньому понад 351 грн.
Ця сума в півтора рази вища, ніж у Тернополі та Чернігові. І вдвічі вища, ніж у Львові, Кропивницькому та Харкові, повідомляє “Слово і Діло”.
Проведені дослідження показали, що найменшу суму за утримання будинків та прибудинкових територій сплачують жителі двокімнатних квартир у Полтаві – 46,2 грн на місяць, Херсоні – 57,6 грн, Сіверськодонецьку – 67,8 грн.
В Ужгороді тарифи на ці послуги встановлюють управителі будинків. Тому ціни там постійно змінюються.
До переліку послуг, які зобов’язані надавати житлово-комунальні організації в межах наведених вище тарифів, входить: прибирання прибудинкової території, сходових кліток, підвалу, технічних поверхів і даху – 2,11 грн за кв. м, обслуговування ліфта – 1,27 грн за кв. м житла.
Ремонт внутрішньобудинкових систем гарячого й холодного водопостачання, опалення, каналізації, різноманітних технічних пристроїв та елементів зовнішнього впорядкування території коштує 0,46 грн за кв. м.
Дослідження показали, що українців найбільше хвилює зростання тарифів на комунальні послуги – 28%. Також зростання цін на продукти харчування – 21% і стан економіки – 19%.
За матеріалами:
Слово і Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас