Україна стала лідером у контрабанді сигарет у Європу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна стала лідером у контрабанді сигарет у Європу

Кримінал
497
У 2016 році обсяг контрабанди сигарет з України в країни ЄС склав 5,8 млрд шт. Такі дані наводить операційний офіс місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM). За підрахунками організації, за цим показником наша країна впевнено посідає перше місце.
При цьому асоціація «Укртютюн» повідомила, що в 2017 році обсяг ринку нелегальних сигарет в Україні збільшився вдвічі. У серпні його частка досягла 2,2% і продовжує стрімко зростати.
У зв’язку з цим 25-26 жовтня EUBAM організовує в Одесі засідання спеціальної групи по боротьбі з незаконним обігом тютюнових виробів.
Зокрема, на заході будуть обговорювати питання створення єдиної державної статистики в сфері боротьби з нелегальною торгівлею сигаретами. Організатори також наполягають на необхідності посилити відповідальність за контрабанду тютюнових виробів у великих обсягах, незаконне виготовлення сигарет.
Окремо виділено питання контролю за переміщенням сигарет поштовими службами, порядку знищення конфіскату, а також впровадження нагляду за торгівлею тютюновими виробами в інтернеті.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас