Бізнес зможе перевірити онлайн, чи прийдуть до нього з перевіркою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бізнес зможе перевірити онлайн, чи прийдуть до нього з перевіркою

Казна та Політика
2182
Державна регуляторна служба, Міністерство економрозвитку і недержавна організація Офіс ефективного регулювання BRDO запустили портал, на якому будуть публікуватися всі заходи державного нагляду і контролю.
Перевірити, чи включене конкретне підприємство в проект плану здійснення комплексних заходів держнагляду на 2018 рік, можна безкоштовно і без реєстрації, повідомляють у Держрегуляторній службі. Шукати можна за назвою суб’єкта господарювання або за кодом ЄДРПОУ.
Зараз на порталі доступний проект плану комплексних перевірок, фінальна версія повинна бути узгоджена Держрегуляторною службою до 15 листопада і також буде доступна на порталі.
Згідно із законодавством, якщо підприємство включено в річні плани перевірок відразу декількох держорганів, заходи нагляду повинні здійснюватися комплексно – одночасно відразу всіма контролерами. Якщо ж компанію протягом року має намір перевіряти лише один орган, вона повинна бути включена в річний план перевірок цього контролера.
Нагадаємо, в листопаді минулого року Верховна Рада прийняла закон про лібералізацію держнагляду. Документ, зокрема, скоротив кількість і тривалість перевірок. Також закон зобов’язав запустити в Україні інтегровану автоматизовану систему перевірок, де буде зберігатися інформація про юросіб і фізосіб-підприємців, види господарської діяльності, які підлягають держнагляду, річні плани проведення заходів контролю, звіти про їх виконання.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас