Експерти розповіли, на чому економлять забудовники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти розповіли, на чому економлять забудовники

Нерухомість
3122
На ринку нерухомості стали з’являтися небезпечні для життя новобудови. Для економії будинки будують з порушенням будівельних норм.
“Неподалік столиці нещодавно виявили споруду, яка несе реальну загрозу життю людей. Такий будинок може завалитися від незначного підземного поштовху або навіть від сильного вітру”, – розповів директор конфедерації будівельників Віталій Грусевич.
Експерт радить перевіряти дотримання норм безпеки при будівництві будинку, в якому плануєте купувати квартиру. Забудовники економлять на будматеріалах, радіаторах опалення, проводці. “Комплектація” при здачі квартири може відрізнятися від тієї, яка була вказана у первинних документах.
“Сьогодні за купівлю нормальної квартири в новобудові доведеться викласти 14 тис. грн за квадратний метр. Очікується, що вартість житла з наступного року зросте приблизно на 20% – до 16-17 тис. за метр. Рекомендую з підозрою ставитися до сильно занижених цін на квартири”, – додав Грусевич.
Знижки на житло пропонують забудовники, які тільки виходять на ринок або ж хочуть швидше розпродати залишки квартир.
“Забудовники швидше заморозять будівництво, ніж глобально знизять ціну на житло. Зараз середня вартість квартири на первинному ринку – $800-1000 за квадрат”, – додав президент Асоціації фахівців з нерухомості Едуард Бразас.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас