У Пенсійному фонді уточнили, як буде нараховуватися страховий стаж для мам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Пенсійному фонді уточнили, як буде нараховуватися страховий стаж для мам

Особисті фінанси
10708
У Пенсійному фонді прояснили, як буде нараховуватися страховий стаж для мам, які перебувають у відпустці по догляду за дітьми. Про це повідомила в.о директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Олена Охріменко.
«Період перебування у відпустці по догляду за дитиною до 3 років і отримання відповідної допомоги і/або допомоги при народженні дитини зараховується до страхового стажу як для визначення права на пенсію, так і для обчислення її розміру. Що стосується періоду відпустки по догляду за дитиною від 3 до 6 років (за медвисновком), то при призначенні пенсій з 1 січня 2018 року такі періоди будуть зараховуватися до страхового стажу, який дає право на пенсію, але при визначенні розміру пенсії враховуватися не будуть», – пояснила представник Пенсійного фонду.
За словами Охріменко, щоб відпустка по догляду за дитиною увійшла до трудового стажу, потрібно піти в декрет. Але якщо жінку перед цим звільнять, вона все одно може зберегти ці три роки стажу.
«Якщо у жінки є дитина, вона в органах соціального захисту отримує допомогу на неї, тобто її страховиком є ​​орган соціального захисту населення, який і подає про неї дані до системи персоніфікованого обліку», – зазначила Олена Охріменко.
За матеріалами:
hyser
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас