В Держенергоефективності розповіли, коли Україна зможе забезпечувати себе електроенергією за рахунок "зеленої" енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Держенергоефективності розповіли, коли Україна зможе забезпечувати себе електроенергією за рахунок "зеленої" енергетики

Енергетика
1005
Напередодні в кризовому Українському медіа-центрі за участю Голови Держенергоефективності Сергія Савчука Представництво Фонду ім. Г. Бьолля в Україні представило звіт «Перехід України на відновлювану енергетику до 2050 року». Проведене дослідження показує, що Україна має всі можливості для того, щоб до 2050 року забезпечувати 91% своїх енергетичних потреб завдяки відновлювальним джерелам енергії — це буде відбуватися, в першу чергу, за рахунок енергії вітру, сонця та біомаси.
Поділяючи думку експертів, голова Держенергоефективності Сергій Савчук пояснив, чому такий енергетичний перехід можливий. По-перше, щорічно у всьому світі технології виробництва «чистої» енергії дешевшають. По-друге, в Україні є значний ресурсний потенціал, а також проведена фінансова децентралізація, яка надає більше можливостей регіонам з реалізації «зелених» проектів. У підсумку, за словами Сергія Савчука, відновлювана енергетика починає приносити більше нових інвестицій в українську економіку, ніж будь-яка інша галузь, і відкривати нові горизонти розвитку.
У свою чергу, народний депутат України Олексій Рябчин, який є членом Комітету ВРУ з питань ТЕК, зазначив, що перед Україною стоять важливі виклики: доступність енергоресурсів, безпека їх постачання та екологічність. При цьому для забезпечення використання «чистих» джерел потрібно більше політичної волі і підтримка громад.
Олександр Дячук, кандидат технічних наук, провідний автор згаданого звіту, запевнив, що перехід країни на майже повне використання «чистих» джерел до 2050 року цілком реальний. В структурі виробництва електроенергії частка вітрових станцій може досягти 45%, сонячних — 36%, а використання біомаси і відходів у структурі виробництва теплової енергії — до 73%.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас