Вченим пропонують прорахувати можливість переходу на звичайну пенсію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вченим пропонують прорахувати можливість переходу на звичайну пенсію

Особисті фінанси
3420
Вченим, які отримують наукові пенсії, варто звернутися до Пенсійного фонду України та прорахувати перехід на звичайну пенсію.
Про це напередодні заявив віце-прем’єр-міністр Павло Розенко в ефірі радіо “Голос столиці”. “Наукова пенсія – це свого роду теж спеціальна пенсія, тобто люди виходили на пенсію не за загальним законом про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, а на пенсію згідно із законом про наукову діяльність… На жаль, системи щодо осучаснення пенсії для спеціальних законів не існує”, – сказав Розенко.
За його словами, модель осучаснення пенсії є і завжди була лише в законі про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. “Всі спеціалізовані пенсії мали спеціалізований характер… Тим людям, які отримують наукову пенсію, я все ж раджу зараз, можливо, звернутися до Пенсійного фонду і прорахувати можливість переходу на звичайну пенсію”, – зазначив Розенко.
Він також допустив, що після осучаснення звичайна пенсія може бути трохи більшою, ніж спеціальна.
“Повірте, це може бути вигідний варіант, ніж наукова пенсія або пенсія державного службовця”, – підкреслив Розенко. Також віце-прем’єр-міністр розповів, що зараз пенсійна реформа проходить тільки перший етап, і в подальшому можливі зміни і за іншими пенсійними виплатами.

Довідка Finance.ua:

  • Пенсійна реформа передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Новий закон передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
  • Особам, які не матимуть необхідного страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас