СБУ розповіла, як врятуватися від нового інтернет-вірусу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ розповіла, як врятуватися від нового інтернет-вірусу

Кримінал
2525
Співробітники Служби безпеки України (СБУ) оперативно проаналізували і блокували нові випадки ураження комп’ютерів вітчизняного сегменту мережі інтернет шкідливим програмним забезпеченням, – йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.
Як уточнюється в релізі, зараження вірусом відбувається з використанням так званих «фішингових листів» електронної пошти зі зворотною адресою, яка асоціюється зі службою технічної підтримки компанії Microsoft.
«24 жовтня кібератаки за цією схемою, зокрема, зазнали Київський метрополітен і Одеський аеропорт, де в результаті дії вірусу типу шифрувальника було заблоковано функціонування служби реєстрації пасажирів. Зараз подальше поширення вірусу припинено, загроз безпеки руху немає», – уточнюється в релізі.
В СБУ пояснили, що для запобігання несанкціонованому блокуванню інформаційних систем необхідно дотримуватися таких рекомендацій:
- забезпечити щоденне оновлення системного програмного забезпечення, в т.ч. OS Windows всіх без винятку версій, також обов’язково встановити оновлення KB3213630 (Windows 10);
- в настройках мережевої безпеки заблокувати доступ до домену x90DOTim, з якого завантажується шкідливе програмне забезпечення. Не відкривати в браузері! DOT змінити на точку;
- не відкривати вкладення електронної пошти, в тому числі в форматах .doc та .rtf, що надійшли від неперевіреного відправника;
- забезпечити дотримання загальних правил інформаційної безпеки, зокрема створенням резервних копій, своєчасним оновленням антивірусного і прикладного програмного забезпечення.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас