Україна і Канада готують космічну угоду - джерело — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Канада готують космічну угоду - джерело

Казна та Політика
289
Космічні відомства України і Канади планують закріпити підписанням двостороннього Меморандуму про взаєморозуміння у співпраці в галузі дослідження і використання космічного простору в мирних цілях плани партнерства, що відпрацьовуються на світовому космічному ринку, повідомило поінформоване джерело в космічному секторі.
За його даними, документ планується підписати в рамках запланованого на жовтень офіційного візиту в Канаду прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана.
“На сьогоднішній день українська та канадська сторони вже завершили відпрацювання та узгодження проекту документа, який планується підписати в рамках запланованого на кінець жовтня візиту в Канаду голови українського уряду”, – уточнило джерело.
Як зазначив співрозмовник агентства, сьогодні Україна і Канада відпрацьовують плани розширення перспективного партнерства на світовому космічному ринку.
“Підготовлений до підписання документ покликаний забезпечити правову основу для розвитку співробітництва між українськими та канадськими компаніями в космічній сфері, а також забезпечити якісну реалізацію проектів та ініціатив, що становлять взаємний інтерес для науково-технічної та промислово-інвестиційної діяльності обох країн в цій сфері”, – сказав він.
Як повідомлялося, в березні канадська Maritime Launch Services Ltd. (MLS) озвучила плани щодо будівництва в канадській провінції Нова Шотландія стартового комплексу для комерційних запусків супутників на низьку навколоземну і сонячно-синхронну орбіту за допомогою української ракети-носія (РН) “Циклон-4М” розробки ДКБ “Південне” (Дніпро). Перший пуск за проектом, який планується реалізувати на комерційній основі, запланований на 2020 рік.
Крім того, Україна також планує найближчим часом запуск побудованого в рамках укладеного у 2009 році контракту з канадською MacDonald Dettwiler and Associates (MDA) першого супутника національної супутникової системи зв’язку (НСС) “Либідь”. Спочатку запуск “Либіді” намічався на 2012 рік, терміни запуску неодноразово зміщувалися з різних причин.
Візит української урядової делегації на чолі з прем’єром Гройсманом в Канаду намічений на кінець жовтня. За даними канадської сторони, зустріч прем’єра Канади Джастіна Трюдо і Гройсмана намічена на 31 жовтня в Оттаві.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас