Акції IBM зросли на 8% після виходу фінансового звіту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акції IBM зросли на 8% після виходу фінансового звіту

Світ
23
Компанія International Business Machines (IBM) зуміла здивувати інвесторів, опублікувавши позитивний квартальний звіт про доходи, повідомляє аналітичний відділ компанії Trade12. IBM припинила тривалу серію збитків, з якими вони зіткнулися після реалізації нового бізнесу, що був пов’язаний з хмарним зберіганням даних.
Компанії IBM вдалося підвищити результативність після 22 кварталів невтішних доходів. Сьогодні компанія довела, що вона залишається провідним гравцем на ринку і надалі буде покращувати свій сервіс і бізнес.
Фінансові результати IBM за 3 квартал
Одним з головних показників в цьому кварталі стало дивовижне зростання виручки, яке компанія отримала від трьох своїх сегментів: хмарне обчислення, кібербезпека і аналіз даних. Ці три підрозділи зробили можливим успіх компанії в 3 кварталі, оскільки основні зусилля і увага IBM були спрямовані саме на ці три сегменти.
Сумарно, три підрозділи повідомили про збільшення прибутку на 11%, що дорівнює 8.8$ млрд., а це 46% від загальної виручки компанії.
Детальніше про фінансові показники IBM
Сегмент когнітивні рішення також показало незначне зростання. Виручка цього сегменту виросла на 4%, склавши 4.4$ млрд. Цей підрозділ займається розробкою суперкомп’ютера зі вбудованим штучним інтелектом, під назвою Watson. Підрозділ глобальні фінанси також повідомляє про збільшення виручки на 4% до 427% млн.
Загальна виручка компанії за 3 квартал склала 19.2$ млрд., а прибуток на акцію за розрахунками GAAP склав 2.92$. Виручка в сегменті стратегічних імператив виросла на 10%, а виручка в сегменті хмарних обчислень підскочила на цілих 25%, склавши 15.8$ млрд.
Коментар IBM
За словами голови правління, президента і головного виконавчого директора IBM Джинні Рометті (IBM), «в третьому кварталі ми досягли двозначного зростання наших стратегічних імперативів, розширили наше лідерство в хмарних організаціях і розширили наш бізнес в області когнітивних рішень» і «Був захоплений впровадженням нового мейнфрейма IBM, що забезпечує нашому клієнтові проривні можливості безпеки».
Згідно з прогнозами компанії на 2017 фінансовий рік, операційний прибуток на акцію складе мінімум 13.80$. Операційний прибуток на акцію (за розрахунками non — GAAP) виключає 1.85$ зборів за амортизацію придбаних нематеріальних активів, зборів, пов’язаних з поглинаннями, і зборів, пов’язаних з виходом на пенсію.
Щоб отримувати більше новин ринку, підписуйтесь на Trade12.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас