Поліцейські машини з ШІ зможуть вираховувати злочинців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліцейські машини з ШІ зможуть вираховувати злочинців

Технології&Авто
446
Coban Technologies з Бостона вже продає спеціальні камери для поліцейських автомобілів, але зараз компанія оголосила про їх модернізацію. Нова серія буде розрахована на роботу зі штучним інтелектом, повідомляє сайт CNN.
Алгоритм, вбудований в поліцейську машину, зможе ідентифікувати інші автомобілі, перехожих та водіїв, а також сигналізувати, якщо ті ведуть себе підозріло. Реакція системи набагато швидша за людську, вона визначить зброю в руках злочинця ще до того, як поліцейський помітить зловмисника.
Сьогоднішня версія розумної камери допомагає ефективно аналізувати той відеопотік, який вона записує. Комп’ютерна програма заносить всі розпізнані об’єкти в спеціальну таблицю, після чого система допомагає поліцейським швидше і простіше працювати з відеозаписами. Творці говорять, що щодня вдосконалюють можливості розумної камери, і вже скоро вона зможе самостійно аналізувати поведінку людей на вулицях.
Coban Technologies дозволяє обладнати кожен поліцейський автомобіль 6 камерами, які дають огляд 360 градусів. Це величезні кількості інформації для поліції, що дозволяє стежити не тільки за підозрюваними, але і взагалі за будь-якою людиною. У поліції кажуть, що такі ШІ-камери не стосуються приватного життя, вони лише полегшують роботу і підвищують безпеку самих поліцейських: система дає сигнал, якщо хтось йде до автомобіля, може повідомити те, що не помітили патрульні.
У Москві камери відеоспостереження в порядку експерименту підключили до системи розпізнавання облич. В аеропортах деяких країн ШІ-камери автоматично ідентифікують людей для зниження ризику терористичної загрози.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас