На єдиному золотому руднику України пройшли обшуки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На єдиному золотому руднику України пройшли обшуки

Кримінал
661
Співробітники прокуратури і СБУ провели обшуки на Мужіївському родовищі золота і в приміщеннях ТОВ “Карпатська рудна компанія” в Береговому (Закарпатська область) у рамках розслідування кримінальної справи за фактом розкрадання майна ТОВ “Закарпатполіметали”.
Про це пише “Укрінформ” з посиланням на Генеральну прокуратуру.
Обшуки були проведені за рішенням Печерського райсуду з метою вилучення доказів протиправного заволодіння майном ТОВ “Закарпатполіметали”.
Протягом слідчих дій правоохоронці вилучили документи та комп’ютерну техніку.
Кримінальну справу за фактом розкрадання майна ТОВ “Закарпатполіметали” було порушено в травні 2014 року. Як встановило слідство, протягом 2013-2014 років ТОВ “Карпатська рудна компанія” і ТОВ “Гірничо-геологічне підприємство Бриком” за безцінь викупили ключові активи державної компанії “Закарпатполіметали”, зокрема гірничо-збагачувальну фабрику і комплекс будівель “вертикальної шахти РЕ-1 “.
Нагадаємо, що розвідані запаси рудника в Мужієвому – це 55 тонн золота (близько $1,8 млрд), а також близько 1 млн тонн свинцю і цинку ($2 млрд). Крім того, на його території розташовано сховище породи, в якому є близько тонни золота і 4,5 тонни срібла на загальну суму приблизно $35 млн.
Ліцензія на розробку родовища належить Карпатській рудній компанії, а раніше – “Закарпатполіметали”.
У 2014 році почалося розслідування проти колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка та його колеги з Мінприроди Олега Проскурякова, яких запідозрили в заволодінні держмайном на суму близько 160 млн грн під час проведення процедури банкрутства ТОВ “Закарпатполіметали” та ТОВ “Карпатська рудна компанія”.
Справу класифіковано за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу – привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас