Аваков: в Україні збираються внести правки до правил дорожнього руху — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аваков: в Україні збираються внести правки до правил дорожнього руху

Технології&Авто
4172
Після заяв голови Мінінфраструктури Володимира Омеляна про посилення правил дорожнього руху (ПДР), що готується, Кабінет міністрів України у середу, 25 жовтня, затвердить законопроект, що передбачає зміни в правила дорожнього руху.
Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі “112 Україна”.
“Я думаю, що в середу на Кабінеті міністрів ми від Кабінету міністрів внесемо деякі ініціативи щодо законодавчих правок для Верховної Ради з тим, щоб ми могли на тлі такої стурбованості суспільства і на тлі того, що з минулого року на нинішній на 13% зросли події на дорогах, у тому числі з летальними наслідками, я думаю, що ми повинні відреагувати”, – сказав Аваков.
За його словами, ініціатива буде полягати у внесенні поправок до 5-6 пунктів. Аваков додав, що на розгляді парламенту знаходиться пропозиція про фото-відеофіксацію порушень ПДР.
Нагадаємо, за словами Омеляна, в 2018 році в Україні передбачено майже 2 млрд гривень на підвищення безпеки на дорогах. 400 млн грн з цієї суми становить секторальна підтримка ЄС.
Як відомо, 18 жовтня в Харкові на розі Сумської та провулку Мечникова зіткнулися Lexus RX 350 і Volkswagen Touareg, після чого “японець” вилетів на тротуар і врізався в пішоходів. Як повідомив радник голови МВС Зорян Шкіряк з посиланням на голову ГУ Нацполіції Харківської області, в результаті аварії загинули 5 осіб, ще 6-постраждали. Дівчина-водій, яка була за кермом позашляховика, який влетів у натовп, була затримана. Нею виявилася 20-річна студентка ХНУ імені Каразіна Олена Зайцева.
За матеріалами:
112
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас