Депозити: Ставки намацують нове дно — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депозити: Ставки намацують нове дно

Кредит&Депозит
1063
Банки продовжують зменшувати максимальну прибутковість своїх депозитних програм. За останні 2 тижні максимальні ставки за гривневими вкладами переглянули 6 банків.
За нинішнього рівня інфляції (зростання цін в річному вимірі досягло 16,4% у вересні) і вкрай низьких ставок за депозитами, здавалося б, знижувати відсотки вже нема куди. Але банки продовжують це робити. Наприклад, у жовтні УкрСиббанк «зрізав» прибутковість за 9-місячними вкладами у нацвалюті до ​символічних 0,1% річних. Ще трохи, і вкладники почнуть розміщувати гривню на депозитних рахунках безкоштовно.
З часу нашого останнього огляду максимальних ставок, у десятці банків, що пропонують найвищі максимальні ставки за гривневими вкладами на 12 місяців, відбулися кардинальні зміни. Так, Місто Банк, який раніше посідав друге місце в десятці, знизив прибутковість своїх річних вкладів і відправився на останнє місце. На його місце посунувся ВТБ.
Також знизили ставки Сбербанк і Ідея Банк, які перебували на 8-му та 9-му місці в попередньому огляді. Тепер вони вибули з десятки, а замість них у таблиці з’явилися Індустріалбанк та Кредит Дніпро.
З часу останнього огляду всього 6 банків переглянули максимальні ставки за гривневими вкладами.
Збільшили прибутковість тільки два. У Банку Кредит Дніпро подорожчали вклади на 3 і 6 місяців. Креді Агріколь збільшив максимальну ставку за річними вкладами, але при цьому знизив прибутковість за 3- та 6-місячними депозитами.
Місто Банк, Ідея Банк, Сбербанк, Креді Агріколь і УкрСиббанк ставки знизили.
Депозити: Ставки намацують нове дно
Валюта
У рейтингу найприбутковіших валютних вкладів також відбулися серйозні зміни. Місто Банк, який раніше був лідером за показником прибутковості річних доларових вкладів, знизив ставки і взагалі вибув з 10 найбільш найщедріших. Тепер перший рядок у таблиці займає Банк Інвестицій та Заощаджень.
Депозити: Ставки намацують нове дно
Такі самі перестановки відбулися і в сегменті вкладів у євровалюті. Місто Банк, що раніше пропонував найдорожчі депозити, знизив прибутковість і вибув з десятки. Позицію лідера тепер зайняв Промінвестбанк.
Ставки за вкладами у євро знизив і Ощадбанк. У нашому попередньому огляді він і так посідав останнє місце в десятці, а тепер він з неї взагалі вибув. На його місце пересунувся ПроКредит.
За останні два тижні всього 4 банки переглянули максимальні ставки за доларовими вкладами. У Місто Банку, Ощадбанку і Креді Агріколі доларові депозити подешевшали. Кредит Дніпро, навпаки, збільшив ставки.
Депозити: Ставки намацують нове дно
За вкладами у євровалюті ставки підкоригували три банки: Місто Банк, Ощадбанк і Кредит Дніпро. Перші два знизили прибутковість своїх вкладів, Кредит Дніпро — підвищив.
Наведені максимальні ставки включають бонуси за велику суму вкладу, а також за оформлення депозиту онлайн. Такі надбавки доступні для широкого кола осіб, і тому вони відображені в огляді.
Олексій Рябуха
Нагадуємо, що на порталі Finance.UA працює спеціальна програма Бонус до депозиту. За її допомогою можна суттєво збільшити процентну ставку за вкладом!
Як це зробити? Лише три кроки:
1. Заходьте на сторінку Бонус до депозиту від Finance.UA.
2. Обирайте зручну для Вас програму від банків у гривні, доларах або євро.
3. Оформляйте заявку на сайті!
За матеріалами:
Мінфін.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас