Аудитори заявили про незаконні витрати на Євробачення-2017 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аудитори заявили про незаконні витрати на Євробачення-2017

Казна та Політика
437
Державна аудиторська служба України провела перевірку витрат на організацію та проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017 в Києві, в ході якої зафіксувала низку незаконних витрат. Про це повідомляє прес-служба відомства.
“Встановлено факти незаконних витрат та недоотримання ПРАТ НОТУ (Національна громадська телерадіокомпанія України – ред.) коштів на загальну суму 8,6 млн грн, порушень при веденні бухгалтерського обліку та при проведенні процедур закупівель на загальну суму суму 468,7 млн гривень“, – повідомляють аудитори.
Також повідомляється, що аудитори запобігли незаконним витратам на загальну суму 2,8 млн грн – виявили завищені обсяги послуг (робіт), які планувалися виконавцями для НОТУ.
“Крім того, зустрічні перевірки у суб’єктів господарювання не підтвердили інформацію, яку вони надали на тендер. В результаті встановлено, що, не маючи власних можливостей надати послуги згідно з умовами договору, деякі переможці тендерів залучали субпідрядників за меншу ціну“, – повідомляють у державній службі.
Наприклад, повідомляють аудитори, одне з підприємств не надало в оренду металодетектори за 2,7 млн грн, закупивши і орендувавши їх лише після перемоги в тендері за 1,2 млн грн. Крім того, половина з витрачених коштів (250 млн 522 млн) була спрямована закордонним компаніям, перевірити які практично неможливо, повідомляють у відомстві. Про результати перевірки повідомили Кабміну, Держтелерадіокомпанії, матеріали ревізії передано правоохоронним органам.
За матеріалами:
Деньги.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас