У КМДА прокоментували інформацію про відключення через борг Київенерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА прокоментували інформацію про відключення через борг Київенерго

Енергетика
529
У КМДА заспокоїли столичних жителів: через заборгованість Київенерго перед Нафтогазом відключень не буде.
Про це Громадському радіо повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв.
“Є заборгованість у споживачів перед Київенерго за спожиту електроенергію, і серед них компанії, підконтрольні місту, зокрема, це Метрополітен і Київводоканал. Однак містом було виділено додаткові кошти для Метрополітену, в тому числі, і для розрахунків за електроенергію. Тому найближчим часом ця заборгованість буде погашена”, – сказав він.
Що до Київводоканалу, то, за словами Пантелєєва, борг за електроенергію дорівнює боргу держави по водоканалу за різницею в тарифах.
“Щодо інших компаній в Київенерго йде планова робота, щоб клієнти розрахувалися за спожиту електроенергію. Це стосується тільки підприємств, що надають послуги, і тих, які повинні отримувати компенсацію від держави по пільгах та субсидіях. Наприклад, житлові організації повинні розраховуватися з Київенерго за спожиту електроенергію за роботу ліфтів. Водночас ці організації повинні отримати з бюджету компенсацію по пільгах та субсидіях за послуги з утримання будинків. Оскільки ці кошти повертаються державою невчасно, відповідно, складно розраховуватися за спожиту електроенергію», – пояснює Петро Пантелєєв.
Чиновник зазначив, що, дійсно, в компанії Київенерго є борг перед Нафтогазом, через що існує ймовірність відключення. Однак Павло Пантелєєв запевняє, що не бачить подібних загроз.
«Основний борг “Київенерго” за газ, спожитий на виробництво тепла. Він не пов’язаний з електроенергією. Поки що номінації в Київенерго є, опалювальний сезон ми почали, і зараз вже 77% будинків запущено. Тому я тут не бачу загроз. Але ще раз повторюю – для нас дуже важливо своєчасно отримувати компенсації по пільгах та субсидіях з державного бюджету, і тоді ніяких проблем не повинно бути», – сказав заступник голови Київської міської державної адміністрації.

Довідка Finance.ua:

  • В “Київенерго” заявили, що заборгованість державного бюджету по компенсації пільг та субсидій за електропостачання перед компанією становить 141,49 млн грн.
  • З них борг «Київводоканалу» – 53,71 млн грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас