Хто наступний: Рева повідомив, кому ще переглянуть пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто наступний: Рева повідомив, кому ще переглянуть пенсії

Казна та Політика
3359
Влада обіцяє найближчим часом перерахувати пенсії військовослужбовцям і силовикам.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.
«Зараз готується і найближчим часом буде поданий до Верховної Ради законопроект про перерахунок пенсій військовослужбовцям і працівникам силових структур. У них окремий закон, і ми його теж повинні прийняти», – сказав Рева і додав, що ці зміни торкнуться 554 тисяч осіб.
 
Читайте також: Хто отримає найбільше підвищення пенсії в жовтні: Пенсійний фонд пояснив
«Їм теж з 2012 року не переглядалися пенсії, і там існує величезний розрив у пенсійному забезпеченні», – пояснив міністр.
Також, за словами Реви, готується законопроект про порядок отримання субвенцій, на виплату яких пенсіонер мав право, але не отримав у зв’язку з перебуванням на території, тимчасово непідконтрольній Україні.

Довідка Finance.ua:

  • Пенсійна реформа передбачає осучаснення пенсій шляхом перерахунку з 1 жовтня 2017 року соцвиплат з використанням єдиного показника середньої зарплати, який використовується для призначення пенсії в 2017 році в сумі 3 тис. 764,4 грн.
  • Пенсійна реформа передбачає вихід на пенсію за умови наявності страхового стажу не менше 25 років, який до 2028 року підвищиться до 35 років.
  • Особам, які не матимуть необхідного страхового стажу на момент 2018 року, буде призначатися державна соціальна допомога після досягнення 65 років.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас