Маск купив ще одну бурову машину і риє тунель до Вашингтона — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск купив ще одну бурову машину і риє тунель до Вашингтона

Технології&Авто
6088
The Boring Company, яку Маск скромно називає «невеличким проектом», купила другу бурильну машину за кілька мільйонів доларів, повідомляє Electrek. Цей величезний механізм має довжину 120 м, діаметр — 8 м і масу — 1200 тонн. Занадто велика іграшка для маленького проекту», який вже має величезні плани. Компанію також помітили за стартом будівництва тунелю між Вашингтоном і Балтимором.
Плани Маска, як і завжди, глобальні. Він не просто купив ці машини, щоб почати бурити, підприємець зібрався модифікувати їх. За паспортом, вони здатні прокладати до 100 м тунелів на тиждень, Маск же хоче збільшити продуктивність в 3 з гаком рази. За його задумом, це виведе будівництво тунелів на рівень окупності і зробить проект таким, що реалізується у великих масштабах.
Нагадаємо, майже рік тому Ілон Маск заявив в Twitter, що ненавидить пробки і збирається рити тунелі, щоб їх об’їжджати. Всі сприйняли це як жарт, але він не жартував. Підприємець додав «риття тунелів» у список своєї діяльності, де вони встали поруч зі SpaceX, Tesla і OpenAI, і взявся за роботу. Через невеликий проміжок часу нова компанія придбала першу бурильну машину, ім’я якої вибирали всім інтернетом. У результаті машину назвали Годо і вона вже почала рити свої перші тунелі.
Також за цей рік компанія представила повну концепцію своїх тунелів. Це буде свого роду метро для автомобілів. У певних точках на поверхні міст автомобілі зможуть заїжджати на спеціальні платформи, які опустять їх під землю і домчать до точки крізь всі пробки. Частина цих платформ буде обладнана під перевезення людей — підземні автобуси Маска.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас