Що буде з гривнею: очікування українців щодо курсу значно погіршились — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що буде з гривнею: очікування українців щодо курсу значно погіршились

Казна та Політика
5707
Індекс інфляційних очікувань українців знизився на 0,2 пункту – до 185,2. Очікування наших співгромадян щодо курсу гривні протягом найближчих 3 місяців погіршилися: індекс девальваційних очікувань збільшився на 13,7 п. ─ до значення 157,1.
Такі дані містяться в дослідженні GfK Ukraine.
Індекс очікуваного розвитку економіки в найближчий рік у вересні виріс на 2,4 пункту в порівнянні з серпнем і склав 60,2, а індекс очікуваного розвитку економіки в найближчі 5 років знизився на 2,2 пункту – до 70,1.
Індекс очікуваних змін особистого матеріального стану знизився на 6,6 пункту – до 54,7, а індекс доцільності великих покупок зріс на 3,5 пункту і склав 61,2.
«Хоча вересневий індекс споживчих настроїв в порівнянні з серпнем майже не змінився, компоненти індексу мали різну динаміку. Так, оцінка поточного власного доходу та доцільності робити великі покупки зросла, але очікування доходу в майбутньому погіршилися. Такі різноспрямовані тенденції є наслідком, з одного боку, зростання номінальної заробітної плати у січні-вересні, а з іншого – наслідком погіршення девальваційних очікувань і прискорення інфляції восени», – йдеться в дослідженні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас