У Кабміні розповіли, коли виплатять шахтарям борги із зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли, коли виплатять шахтарям борги із зарплати

Казна та Політика
197
Міністерство енергетики та вугільної промисловості спільно з Міністерством фінансів відпрацьовують механізм, який дозволить на наступному тижні погасити всі поточні борги по виплаті заробітної плати шахтарям державних вугільних шахт. Про це заявив заступник міністра енергетики з питань вугільної промисловості Анатолій Корзун, виступаючи у Верховній Раді.
«Щодо тієї заборгованості із зарплати, яку ви назвали (трохи більше ніж 500 млн грн), є рішення уряду, яке було прийнято на минулому засіданні… Зараз з Міністерством фінансів опрацьовується питання про випуск державної підтримки, а також надходять гроші від реалізації вугільної продукції, тобто буде оплачено більше місячного фонду протягом сьогодні і понеділка. Вся заборгованість, яка залишиться, вона буде на наступному тижні підтягнута до рівня, щоб її не існувало», – сказав він.
Як повідомлялося, багато державних шахт перебувають у тяжкому фінансовому стані, оскільки собівартість видобутку вугілля (для багатьох з них) перевищує його відпускну ціну (2200 грн за тонну). Шахти мають великі борги за електроенергію, не повною мірою фінансуються програми із закупівлі обладнання для забезпечення безпеки робіт і по виплаті заробітної плати.
Раніше міністр енергетики Ігор Насалик заявляв, що цього року міністерство планує скоротити загальний рівень збитків державного вугледобувного сектора і вийти за підсумками першого кварталу 2018 року на рівень беззбиткової роботи. Згідно з опублікованими офіційними даними Міненерговугілля, станом на 1 жовтня 2017 року заборгованість із зарплати у вугільній галузі становила 198,9 млн грн.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас