У Швеції вибрали місце для будівництва конкурента Gigafactory — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швеції вибрали місце для будівництва конкурента Gigafactory

Фондовий ринок
591
Стартап Northvolt створений двома колишніми членами керівництва Tesla, які покинули компанію Ілона Маска, щоб самостійно побудувати в Європі фабрику акумуляторів. Раніше вони вже оголошували про запуск збору коштів для проекту і партнерство з електротехнічним гігантом ABB, а тепер, як повідомляє Electrek, розкрили місцезнаходження майбутнього заводу.
Розглядалося кілька варіантів у різних європейських країнах, але в підсумку зупинилися на двох шведських містах: Шеллефтео, де буде розташований завод, і Вестерос, місто в центральній частині країни недалеко від Стокгольма – тут розташується центр досліджень і розробок.
У Northvolt докладно пояснили логіку свого вибору. Шеллефтео є частиною сировинного і гірничодобувного кластера на півночі Швеції і має довгу історію процесу виробництва і переробки. Побудована тут фабрика стане першим великомасштабним виробництвом літій-іонних акумуляторів Northvolt. Тут відбуватиметься підготовка матеріалів, складання комірок, вторинна переробка і допоміжні роботи. На заводі будуть задіяні 2000-2500 осіб.
У Вестеросі розташовані офіси декількох провідних багатонаціональних компаній, що спеціалізуються на дослідженнях в галузі електрифікації. Northvolt створить тут науково-дослідний центр, включаючи демонстраційний майданчик, призначений для оцінки якості продукту. Офіс к Вестеросі забезпечить роботою 300-400 співробітників.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас