Творець Ethereum заявив, що центробанкам ще далеко до введення криптовалют — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Творець Ethereum заявив, що центробанкам ще далеко до введення криптовалют

Казна та Політика
812
Засновник Ethereum Віталік Бутерин заявив, що центральним банкам ще дуже далеко до введення національних криптовалют, а існуючі проекти — лише маркетинг, пише Fortune.
Бутерін виступив на конференції в Торонто, організованій фінтех-компанією Ripple, яка просуває криптовалюту XRP і продає блокчейн-софт сотням комерційних банків. Засновник платформи Ethereum заявив, що не боїться конкуренції з боку національних центробанків, які, як очікується, можуть витіснити біткойн і ефір їх державними аналогами. Про намір ввести національну криптовалюту вже заявила ціла низка країн, у тому числі Росія, Казахстан, Канада, Японія, Естонія, Австралія, ОАЕ та інші.
Однак, за словами Бутеріна, розгортання повноцінної національної криптовалюти на основі блокчейна займе роки. «Якщо і є [такий проект], то це, швидше за все, невеликий сервер і купа маркетингових слів, які створюють враження, що це блокчейн», — говорить він. Бутерін вважає, що у центробанків поки що немає відповідних технологій.
У випадку з США деякі експерти прогнозують, що Федеральна резервна система створить так званий Fedcoin як цифрову валюту, хоча нещодавно представник ФРС заявив, що наразі таких планів немає. Тим часом, колишній голова ФРС Бен Бернанке розкритикував біткойн, хоча і підтримав саму технологію блокчейн.
Сплеск інтересу до криптовалют на національному рівні змусив говорити про використання у близькому майбутньому державних цифрових валют для офіційних платежів, у тому числі міжнародних. Однак, як припускає Бутерін, такі дискусії на даний момент суто теоретичні, а біткойн і ефір в осяжному майбутньому залишаться основними криптовалютами на ринку.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас