Jaguar готує чотиримісний спорткар — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Jaguar готує чотиримісний спорткар

Технології&Авто
219
Jaguar може розробити і випустити на ринок новий чотиримісний спорткар XK. Таку заяву зробив Ян Каллум, директор з дизайну компанії Jaguar.
У лінійці Jaguar вже є один спорткар – це двомісний Jaguar F-Type. Правда, продається він поки не дуже добре, не виправдовуючи сподівань босів цієї компанії. Проте, Jaguar розглядає можливість випуску на ринок нового спорткара 2+2 GT під назвою Jaguar XK.
«Ми зараз працюємо над дизайном нового чотиримісного спортивного автомобіля. Він поки не схвалений, але нам доручено створити дизайн цієї моделі», – сказав Ян Каллум.
Jaguar вже випускав автомобілі з позначенням XK, але в 2014 році їх серійне виробництво припинилося. Каллум вважає, що це було помилкою. Мабуть, керівництво компанії Jaguar тепер теж дійшло такого висновку.
Якщо англійці дійсно вирішать знову випускати модель XK, то її, мабуть, побудують на модернізованій платформі F-Type. У лінійку двигунів цієї новинки увійдуть агрегати Ingenium. Зокрема, це буде чотирициліндровий 2,0 л двигун з турбонаддувом потужністю 296 к.с. Версія R і топовий варіант SVR отримають 5,0 л двигун V8, чия потужність складає 572 к.с. З таким агрегатом новий спорткар зможе розігнатися до 100 км/год всього за 3,7 секунди.
Якщо боси Jaguar дадуть чотиримісному спорткару «зелене світло», то коли він з’явиться в продажу? Мабуть, це відбудеться не раніше 2021 року, оскільки ця компанія зараз розробляє більш актуальні для ринку моделі.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас