Блокчейн може трансформувати сферу туризму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн може трансформувати сферу туризму

Світ
748
Компанія Amadeus назвала низку інновацій, які повністю реформують індустрію подорожей в найближчому майбутньому, пише Information Age.
Точно так же, як поява інтернету дозволила людям легко і миттєво обмінюватися інформацією, блокчейн може змінити сам принцип «обміну цінностями» між громадянами, організаціями та урядом. Таку заяву напередодні свого 30-річчя зробила компанія Amadeus.
На сьогоднішній день цінністю є валюта як така. А блокчейн може налагодити обмін послуг з відстеження багажу на додаткові милі або бали програми лояльності. І це лише крапля в морі можливостей, які потенційно будуть доступні з технологією блокчейну.
Уже зараз стартапи Civic і Loyyal розробляють, як мінімум, чотири способи реформувати індустрію подорожей. Це спрощена і більш безпечна процедура ідентифікації пасажирів, покращене відстеження багажу, більш «дружні» програми лояльності і максимально спрощені платежі між турагентствами і авіакомпаніями.
Наприклад, проходити контроль в аеропорту можна буде за допомогою спеціального додатку. Достатньо прикласти палець до екрана, і він відправить всі паспортні дані безпосередньо службі безпеки. А ще можна буде мати єдину карту лояльності для всіх улюблених готелів, компаній з оренди автомобілів і авіаперевізників.
Крім блокчейну, Amadeus назвав ще кілька чинників, які серйозно вплинуть на туристичний бізнес: розширений контент, поліпшена конверсія, платформи обміну повідомленнями, операції і продуктивність тощо. Щоб допомогти компаніям-початківцям зорієнтуватися в нових реаліях, Amadeus запускає Партнерську Програму. Вони будуть розвивати і підтримувати новачків, щоб допомогти їм швидше вийти на ринок.
Блокчейн може змінити не тільки сферу туризму, але навіть відносини людини з власним генетичним кодом. За допомогою технології блокчейну кожен зможе зашифрувати свій геном, надати фармацевтичним компаніям його окремі ділянки для вивчення і отримати за це гроші.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас