Україні потрібно продавати по два держпідприємства на день - Нефьодов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні потрібно продавати по два держпідприємства на день - Нефьодов

Казна та Політика
1457
Україні потрібно продавати по два держпідприємства на день, щоб реалізувати програму приватизації і зменшити частку держучасті в економіці до прийнятних показників.
Про це заявив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов в інтерв’ю УНІАН.
“Ці люди (співробітники Фонду держмайна – ред.) ніколи в своєму житті не проводили масової приватизації, не продавали за рік 500 підприємств, а нам треба продати більше, тобто кожен робочий день по два підприємства”, – розповів Нефьодов.
Заступник міністра також зазначив, що навіть цього не відбувається.
Він зауважив, що ФДМ намагається реформуватися, але як і всім державним органам це йому дається нелегко.
Для того щоб істотно наростити темпи приватизації, Нефьодов, крім більш активних дій з боку ФДМ, наголосив також на необхідності зміни законодавства.
“Держава за 26 років нічого не змогла зробити зі своїми активами, вони тільки смокчуть гроші з платників податків, до того ж, вони потихеньку відмирають – щороку близько сотні держпідприємств припиняють свою діяльність. Люди платять з власної кишені за розкіш обговорювати цю ситуацію в Фейсбуці” , – заявив Нефьодов.
За його даними, частка держсектора в економіці України за шість місяців цього року скоротилася до 15,8% з 16,5%. Однак, її розмір все одно аномально великий, якщо порівнювати з іншими країнами, крім Китаю.
“Наше завдання – до 2020 року знизити частку держсектору до 6%. Можливо, це досить амбітно, але реалістично, якщо над цим працювати”, – зазначив Нефьодов.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас