У Land Rover розповіли, чим їх «допік» китайський автопром — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Land Rover розповіли, чим їх «допік» китайський автопром

Технології&Авто
1436
Ви помітили, що кросовер Range Rover Velar вперше з’явився на публіці вже в серійному вигляді? Чому не було шоу-карів, які передвіщали цю модель? Шеф-дизайнер Джеррі Макговерн зізнався, чому концерн JLR порушив усталену для автоіндустрії традицію.
Британці «побоюються показувати нові концепти», оскільки «насторожено ставляться» до китайських плагіаторів. Макговерн додав, що виробникам необхідно захищати свої інвестиції в розробку нових автомобілів, які можуть досягати 1 млрд фунтів стерлінгів.
Небезпечний прецедент створила фірма Jiangling Motors, яка безсоромно скопіювала Evoque і тепер за рішенням суду погодилася на рестайлінг клона. Хоча спочатку ситуація ускладнювалася тим, що більшість покупців встановлювали на свої Х7 решітки радіатора «під Range Rover» і клеїли відповідні шильдики.
Зазначимо, що за останні роки Land Rover дійсно особливо не балував публіку концептами. Так, в 2014 році марка продемонструвала бачення нового сімейства моделей Discovery на концепті Discovery Vision. Ще раніше – в 2011 році – виробник представив прототип нового Defender під кодом DC100, який, мабуть, не матиме ніякого стосунку до серійного автомобіля.
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас