Ми не можемо не стимулювати ввезення новіших авто: Южаніна відповіла прихильникам «єврономерів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ми не можемо не стимулювати ввезення новіших авто: Южаніна відповіла прихильникам «єврономерів»

Технології&Авто
3103
У Комітеті ВР з питань податкової і митної політики назвали маніпулятивними висловлювання власників «єврономерів» про м’якість митних норм у країнах ЄС.
«Ми не можемо не стимулювати ввезення новіших автомобілів, тим самим захищаючи нашу екологію. Просто у нас, коли кажуть, що, мовляв, в інших країнах б/у автомобілі доступніші в купівлі й розмитненні, говорять тільки про те, що вигідно говорити. Наприклад, там, де встановлена ​​нульова ставка по акцизному податку – Естонія, Литва, – активісти замовчують про інші платежі, встановлені в цих країнах за використання старих автомобілів», – сказала в інтерв’ю глава комітету Ніна Южаніна.
Раніше співзасновник організації “Авто Євро Сила” Олег Ярошевич повідомив: «У його основі лежить принцип: розмитнення за $500 будь-якого автомобіля, який не входить в розряд нових або якого не стосуються закони про захист національного виробника. Брати акциз на старі транспортні засоби – це абсурд, адже це не новий товар! Потрібно від цього відмовлятися. Як приклад для нашого законопроекту ми брали Білорусь, Молдову, Литву і Польщу. Вони мають спільне з нами пострадянське минуле, і проходили через ту ж ситуацію з авто на тимчасове ввезення, що і ми зараз. Будь-який автомобіль старше 5 років повинен бути в нормальному європейському полі ринкових відносин. А то мало того, що в Європі, куди ми йдемо, одні закони з цього приводу, а у нас зовсім інші, так ще таке враження, що у нас митниці – це чийсь приватний бізнес. На сьогодні, коли завозиш на розмитнення автомобіль стандарту Євро 5 не старше 5 років, його у Львові можна розмитнити за 5000, в Луцьку той же автомобіль – за 4000, а в Одесі – за 3000. У нас що, законодавство для кожного регіону окреме, чи це митниці викуплені, і вони виставляють свої умови? Ці корупційні умови і ставлять українців перед щоденним вибором – як краще жити, де знайти краще місце для розмитнення. Ми хочемо єдиних правил».

Довідка Finance.ua:

  • В «Авто Євро Силу» збираються до 1 листопада внести в Раду свій законопроект у відповідь на законодавчі ідеї Комітету ВР з питань податкової і митної політики взяти під контроль автомобілі з «єврономерами».
За матеріалами:
autonews.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас