Реакція на ДТП в Харкові: Мінінфраструктури наполягає на зниженні швидкості в містах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реакція на ДТП в Харкові: Мінінфраструктури наполягає на зниженні швидкості в містах

Технології&Авто
3623
Володимир Омелян наполягає на зниженні максимальної швидкості руху в населених пунктах України до 50 км/год. з нинішніх 60 км/год. і збільшення штрафів за перевищення швидкісного режиму з 2018 року.
Про це Омелян повідомив на своїй сторінці в Facebook, реагуючи на вчорашнє ДТП в Харкові, в якому загинули шестеро людей і п’ятеро дістали травми.
«Декілька місяців тому ми вийшли з ініціативою обмежити швидкість руху в населених пунктах до 50 км/годи. За такої швидкості практично виключаються смертельні випадки, максимум незначний травматизм. Нам відповіли: «не на часі, політично чутливе питання». Так от, ми наполягаємо – 50 км/год. і драконівські штрафи за перевищення швидкісного режиму, не пристебнутий ремінь безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь при перевезенні дітей. Обов’язкові фото- і відеофіксація порушень і «листи щастя», позбавлення прав за водіння в нетверезому стані», – написав він.
Омелян зазначив, що сьогодні відбудеться обговорення заходів із зниження до нуля смертності на українських дорогах.
«Сьогодні у нас чергове обговорення спільно з Міністерством внутрішніх справ, Міністерством охорони здоров’я, Міносвіти, народними депутатами заходів щодо зниження до нуля смертності на українських дорогах. Упродовж тижня вони будуть узгоджені і почнуться з 1 січня 2018 року», – написав він. Також міністр наголосив, що крім фінансування з Дорожнього фонду заходів із збільшення безпеки на дорогах, передбачено близько півмільярда гривень з коштів секторальної підтримки ЄС для обладнання місць найбільшої концентрації ДТП по країні.

Довідка Finance.ua

  • 18 жовтня в центрі Харкова «Лексус» влетів у натовп пішоходів. На місці події загинули шестеро людей, ще п’ятеро дістали травми.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас