МВС змінює правила продажу старих автомобілів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС змінює правила продажу старих автомобілів

Казна та Політика
8446
У МВС України хочуть перевести в онлайн-режим надання базового пакета послуг, таких як реєстрація автомобіля і видача водійського посвідчення. Крім того, відомство закликало ввести покарання у відношенні власників авто, які навмисно відмотують спідометри машин з пробігом. Про це заявив керівник головного сервісного центру МВС України Владислав Криклій, повідомляє “Сегодня”.
Криклій зазначив, що автомобілі з пробігом в 100 тисяч кілометрів і 300 тисяч кілометрів мають абсолютно різну вартість і відмотування спідометра автоматично підвищує ціну авто на кілька тисяч доларів. На його думку, подібні маніпуляції можна прирівнювати до шахрайства.
В планах правоохоронців – створення єдиної бази автомобілів, яка дозволить покупцеві переглянути реальну історію авто, що купується. Досить часто несумлінний продавець стверджує, що є першим власником машини, щоб вигідно продати транспортний засіб. Насправді ж, машина до нього побувала у власності і її вартість повинна бути значно нижчою.
При використанні бази, зазначають у МВС, покупцю не потрібно буде витрачатися на проведення дорогої діагностики – потрібно лише вивчити історію автомобіля в онлайн-режимі і перевірити, чи каже продавець правду, чи бреше.
Головний сервісний центр МВС України вже почав збирати дані про реальний пробіг кожного автомобіля, бо дуже часто спідометри продаваних автомобілів відмотуються з метою підвищення вартості транспортного засобу.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас