Samsung хоче підключити всю побутову техніку до інтернету речей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Samsung хоче підключити всю побутову техніку до інтернету речей

Технології&Авто
431
Про це заявив на конференції D.Live Wall Street Journal Девід Еун, президент Samsung NEXT, інвестиційного підрозділу компанії. За його словами, які цитує Engadget, в майбутньому кожен будинок буде покритий мережею підключених розумних пристроїв.
Еун також зазначив, що компанія вже інвестує кошти в прискорення цих змін. Так, в 2014 році Samsung купила платформу для домашньої автоматизації SmartThings, яка стала основою для всіх підключених пристроїв Samsung, наприклад, маршрутизатора Connect Home і інтелектуальної мітки.
Незважаючи на зусилля компанії, швидкість росту IoT все ще далека від бажаної. Технологія заплутує багатьох користувачів кількістю додатків і необхідністю кропіткого налаштування. Нещодавно з’явилася й інша проблема – вразливість у безпеці, в тому числі використання підключених пристроїв для організації бот-мереж. Однак, Еун залишається оптимістичним. Наприклад, він вважає, що будинки, підключені до IoT, доможуть уберегтися від крадіжки, попереджаючи господаря про будь-яке проникнення.
У той час як Amazon і Google покладаються на інтеграцію своїх розумних помічників Alexa і Google Assistant в уже існуючі прилади, у Samsung є перевага над конкурентами, адже він сам створює побутову техніку. Компанія вкладає значні кошти не тільки в «залізо», а й в ПЗ і послуги. Девід Еун вже кілька років акцентує на цьому особливу увагу.
Частина плану Samsung NEXT – діяти як стартап, залишаючись частиною великої компанії, і робота підрозділу в останні роки полягала в тому, щоб визначати інноваційні напрямки і розвивати їх через інвестиції та венчурний капітал. Так, компанія вклала кошти в пристрої віртуальної реальності за два-три роки до виходу першої гарнітури. За словами Еуна, інвестиції в інновації можуть бути дуже вдалими зі стратегічної точки зору.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас