НБУ перевіряє банківські сховища після пограбувань і атак «перевертнів» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ перевіряє банківські сховища після пограбувань і атак «перевертнів»

Кримінал
1537
Після низки крадіжок з банківських скриньок НБУ вирішив перевірити умови, в яких банки зберігають цінності своїх клієнтів.
Контроль за дотриманням банком установлених вимог за окремими видами діяльності, в тому числі і відповідального зберігання цінностей, здійснюється шляхом проведення інспекційних перевірок банків, розповіли у прес-службі НБУ.
Під час кожної інспекційної перевірки фахівці Національного банку також досліджують питання про дотримання банком технічного стану сховища індивідуальних сейфів.
Регулятор нагадав, що банки надають послуги клієнтам зі зберігання цінностей (готівки, цінних паперів, будь-яких предметів, речей тощо) шляхом надання в майновий найм (оренду) індивідуального банківського сейфа, або скриньки в індивідуальному банківському сейфі.
«Клієнт конфіденційно вкладає в індивідуальний банківський сейф свої цінності і не вказує їх вартість. Банківська операція із зарахування готівки на будь-який рахунок не здійснюється, і, відповідно, питання користування клієнтами індивідуальними сейфами банку є предметом договірно-правових відносин клієнта з банком, згідно з нормами Цивільного кодексу України», — додали в НБУ.
Простіше кажучи, довести, що саме вкрали з банківської скриньки і повернути цінності, м’яко кажучи, буде вкрай важко.
Водночас чиновники досі не придумали, як вирішувати іншу проблему — некомпетентність служб безпеки українських банків. Як повідомило джерело в правоохоронних органах, пограбування банківських депозитаріїв відбуваються не тільки через слабку технічну оснащеність банків або очевидні порушення інструкцій. Але ще й через «розводи» злочинцями самих банкірів.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас