День фінансів, 17 жовтня: зарплата лікарів в 18 тис. грн, скасування депутатської недоторканності та слушні поради від МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 17 жовтня: зарплата лікарів в 18 тис. грн, скасування депутатської недоторканності та слушні поради від МВФ

1096
Вівторок, 17 жовтня, після затяжних вихідних виявився доволі насиченим днем ​​у фінансовому світі, а також важливим для законодавчих ініціатив у нашій країні.
Зарплата лікарів, в разі прийняття медичної реформи, складе 18 тис. грн. Про це заявила заступник голови парламентського комітету з питань охорони здоров’я Тетяна Донець. Зазначається, що це стартовий розмір виплат, а, наприклад, хірурги отримуватимуть в рази більше.
Глава Мінфіну заявив, що в Україні криптовалюта не заборонена. “В Україні статус криптовалюти не визначений законом, але це не означає, що криптовалюта заборонена. Україна повинна стежити за світовими трендами і не втрачати шанс для використання нових технологій і інновацій у фінансовому секторі”, – зазначив Данилюк.
В МВФ розповіли, на чому має базуватися економічне майбутнє України. За словами першого заступника керуючого директора Міжнародного валютного фонду Девіда Ліптона, найбільш багатообіцяюча перспектива для України – в залученні інвестицій.
Не схожа на Україну. Польща вирішила відмовитися від кредиту МВФ в сумі $9,2 млрд. “Ми відмовилися від кредитної лінії в розмірі $9,2 млрд. Економіка Польщі перебуває і такому хорошому стані, що ми можемо це зробити”, – заявив міністр фінансів Польщі Матеуш Моравецький.
Не минуло й 25-ти років. Президент вніс в Раду законопроект про скасування депутатської недоторканності. З особливостями проекту закону і датою набрання ним чинності можна ознайомитися тут.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас