Суд переніс засідання за позовом Татнафти до України на $144 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд переніс засідання за позовом Татнафти до України на $144 млн

Фондовий ринок
129
Арбітражний суд Москви переніс судове засідання за позовом «Татнафти» до України про виплату $144 млн компенсації в рамках справи “Укртатнафти” на 2 листопада, всі клопотання залишилися відкритими, повідомив кореспондент “Інтерфаксу”, присутній на засіданні.
Представники України заявили на засіданні 7 клопотань про припинення провадження у справі, про відкладення та зупинення розгляду позову.
Клопотання мотивовано тим, що 16 жовтня Україна подала до Верховного суду РФ скаргу на рішення касації за позовом «Татнафти».
Крім того, представники України повідомили, що Верховний суд Франції прийняв до провадження скаргу України на рішення іноземного суду, на основі якого розглядається цей позов. Рішення в суді Французької республіки, за їхніми словами, очікується в середині 2018 року. Представник України підкреслив, що, якщо суд Франції скасує рішення міжнародного арбітражу, то його не можна буде привести у виконання в жодній країні.
У зв’язку з цим Україна клопоче про відкладення розгляду позову до 15 липня 2018 року або його призупинення до закінчення розгляду справи у Верховному суді Франції.
На засіданні представник “Татнафти”, відповідаючи на питання суду, пояснила, що в разі задоволення позову, компанія звернеться в службу судових приставів для звернення стягнення на майно України, що знаходиться в Москві. Зокрема, мова йшла про будівлі посольства і культурного центру України.
Це повторний розгляд справи.
Арбітражний суд Московського округу в серпні скасував ухвалу Господарського суду Москви, який припинив провадження у справі про приведення у виконання рішення іноземного суду щодо стягнення з України $144 млн компенсації в рамках справи “Укртатнафти”.
“Татнфата” в квітні подала клопотання до Арбітражного суду Москви і Високий суд Лондона про примусове виконання рішення міжнародного арбітражу від 29 липня 2014 року, згідно з яким Україна зобов’язана виплатити компанії $144 млн. Арбітражний суд Москви 27 червня припинив провадження у справі. При цьому, як повідомили “Інтерфаксу в прес-службі “Татнафти”, суд Лондона в кінці липня визнав рішення міжнародного арбітражу.
Як повідомлялося, “Татнафта” почала арбітражний розгляд проти України у 2008 році відповідно до російсько-української угоди про заохочення і взаємний захист інвестицій через ситуацію навколо “Укртатнафти”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас