Сбербанк продовжує пошуки покупця на українську "дочку" - Греф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк продовжує пошуки покупця на українську "дочку" - Греф

Фондовий ринок
306
Сбербанк Росії продовжує пошуки покупця на однойменний український дочірній банк, остаточне рішення по майбутню угоду поки не прийнято, повідомив глава Сбербанку Герман Греф журналістам у кулуарах форуму “Відкриті інновації”.
“Шукаємо. Ми займаємося зараз угодою, але подивимося”, – сказав Г.Греф.
Як повідомлялося, Сбербанк Росії 27 березня оголосив про плани продажу 100% акцій українського дочірнього банку консорціуму інвесторів у складі латвійського Norvik Banka (належить бізнесменові Григорію Гусельникову) і білоруській приватній компанії, підконтрольній синові власника НК “Русснефть” Михайла Гуцерієва Саїду.
НБУ отримав перший пакет документів для погодження набуття 77,5% акцій ПАТ “Сбербанк” 10 квітня – від підданого Великобританії і РФ С.Гуцерієва. Другий пакет – на купівлю 22,5% акцій ПАТ “Сбербанк” – замість Norvik Banka 14 квітня подав підданий Великобританії і РФ Г.Гусельников.
Разом з тим 28 липня НБУ прийняв рішення відмовити зазначеним фізособам в погодженні придбання істотної участі в ПАТ “Сбербанк”.
Інтерес до покупки висловлював також білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня, компанія якого VP Capital на початку липня подала в НБУ заявку на придбання українського бербанку, але в кінці того ж місяця відкликала.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас