Майже 700 компаній пішли з Каталонії після референдуму про незалежність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майже 700 компаній пішли з Каталонії після референдуму про незалежність

Світ
721
Майже 700 компаній перенесли свої офіси з Каталонії в інші регіони Іспанії з моменту проведення референдуму про незалежність регіону, повідомляє Прайм з посиланням на директора торгового реєстратора Іспанії Ану Дель Вальє.
Видання повідомляє, що тільки за минулий тиждень 92 компанії пішли з Каталонії в інші регіони Іспанії, загальне число компаній, які покинули Каталонію, досягло 691.
Найбільш напруженими днями стали 9 і 10 жовтня, коли про зміну прописки заявили 212 і 175 компаній відповідно. При цьому, за словами Дель Вальє, поки занадто рано говорити про якусь закономірність, однак організація працює над тим, щоб прояснити, чи існує вона і від яких чинників залежить.
Реєстратор у понеділок опублікував низку комерційних даних ринку Іспанії, згідно з якими число заснованих організацій в Каталонії за третій квартал 2017 року впало на 26,8%, тоді як в середньому по Іспанії це зниження склало 11%.
Також значна різниця була виявлена ​​в операціях по збільшенню капіталу. Так, цей показник за аналогічний період знизився в Каталонії на 12,2%, в той час як по Іспанії цей середній показник знизився всього на 1,7%. У понеділок глава женералітета Карлес Пучдемон направив іспанському прем’єр-міністру Маріано Рахою лист, в якому пропонував почати переговори щодо ситуації в Каталонії після референдуму, проведеного 1 жовтня.
У Мадриді назвали послання нікчемним і таким, що не проясняє, чи проголосила Каталонія незалежність. Іспанська влада вимагає відповісти на це питання до четверга, погрожуючи в іншому випадку задіяти 155 статтю конституції, яка передбачає відкликання автономного статусу регіону.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас