Інфляція у Великобританії досягла максимуму з 2012 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Великобританії досягла максимуму з 2012 року

Світ
328
Інфляція у Великобританії зросла до максимуму більше п’яти років у вересні. Це може збільшити шанси на те, що Банк Англії підвищить ставку на листопадовому засіданні.
Споживчі ціни минулого місяця зросли на 3% в річному вираженні, свідчать дані Національного статистичного управління (ONS).
Показник збігся з консенсус-прогнозом опитаних Reuters економістів і продемонстрував найшвидші темпи зростання з квітня 2012 року.
Підйом інфляції – в основному викликаний зниженням фунта стерлінгів після торішнього референдуму про членство Великобританії у Євросоюзі – призвів до зниження доходів домогосподарств в поточному році і сповільнення зростання економіки, оскільки зростання зарплат не встигає за підвищенням вартості життя.
Однак у вересні Банк Англії повідомив, що може підвищити ставку в найближчі місяці, якщо економіка і ціновий тиск продовжать рости.
“Ціни на продукти харчування і деякі транспортні витрати забезпечили підйом інфляції у вересні. Частково цей ефект нівелювався більш слабким зростанням цін на одяг, ніж в аналогічному періоді минулого року”, – сказав Майк Прествуд з ONS.
Річне зростання цін виробників сповільнилося до 3,3%, як і очікувалося, проти зростання на 3,4% в серпні.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас