На майнінг одного біткойна йде енергії, як на цілий будинок за місяць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На майнінг одного біткойна йде енергії, як на цілий будинок за місяць

Фінтех і Картки
2223
Біткойн-транзакції використовують так багато енергії, що, згідно зі звітом голландського банку ING, електрики, що використовується для однієї операції, вистачить, щоб забезпечити електроенергією будинок майже на цілий місяць, пише Business Insider.
Майнінг біткойнів використовує багато електроенергії, що робить безпечними подібні операції, позаяк неправомірні схеми стають занадто витратними. «Переконавшись, що майнінг – вигідний бізнес, цілісність мережі збережеться доти, доки доброзичливі вузли контролюватимуть більшу частину обчислювальної потужності, – пише старший економіст ING Теуніса Брозенс. – Разом вони будуть домінувати над процесом видобутку криптовалюти. Алгоритм видобутку біткойнів вимагає великої обчислювальної потужності і, отже, електроенергії, що робить майнінг дорогим».
Порівнюючи кількість енергії, використовуваної для біткойн-транзакції, з витратами на електрику в своєму будинку в Нідерландах, Браунс каже: «Це треба пояснити: 200 кВт достатньо для запуску більше 200 циклів прання. Насправді це стільки, скільки споживає весь мій будинок за 4 тижні, приблизно близько 45 кВт-год на тиждень, що становить 39 євро за електрику (при поточних споживчих цінах в Нідерландах)».
Біткойн не тільки використовує величезну кількість електроенергії для здійснення угод, а й використовує майже експоненціально більшу суму, ніж більш традиційні форми електронних платежів.
За матеріалами:
Business Insider
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас