Данилюк назвав головного “ворога” зростання економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк назвав головного “ворога” зростання економіки України

Казна та Політика
3498
Україна поки що не вийшла з-під впливу глобальних трендів – низької продуктивності праці та неякісної освіти, – які прямо впливають на темпи зростання національної економіки.
Про це сказав міністр фінансів України Олександр Данилюк за результатами зустрічей у МВФ і Світовому банку.
“Низька продуктивність праці – це одна з найбільш глибинних і серйозних проблем, яка заважає розвитку економіки в багатьох країнах. Зокрема, в Україні це – одна з найбільших проблем”, – зауважив міністр.
Він підкреслив, що в Україні відзначається “надзвичайно низька продуктивність праці”, і над цим треба працювати, потрібно залучати інвестиції. “Без підвищення продуктивності ми можемо тільки мріяти про зростання нашої економіки”, – зазначив Данилюк.
Водночас глава Мініфіну звернув увагу на іншу проблему – низьку якість освіти. “Я був здивований, (що) ключове питання на зустрічах (у Вашингтоні – ред.) – а я був, зокрема, на засіданні комітету з розвитку – це низька якість освіти. Всі країни збільшують фінансування, і до речі ми – не виняток, але ми не вирішуємо питання якості освіти”, – зауважив він.
Міністр фінансів наголосив, що ця проблема турбує багатьох, тому що “якісна освіта – це інвестиції в людей” і, у свою чергу, в економічне зростання країни.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас