EasyJet і Lufthansa готові купити частину активів збанкрутілої компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

EasyJet і Lufthansa готові купити частину активів збанкрутілої компанії

Фондовий ринок
286
Німецька Lufthansa і британська easyJet підтвердили, що подали заявки на купівлю низки активів збанкрутілого авіаперевізника Alitalia.
Італійська компанія повідомила про те, що все отримала сім пропозицій, але не стала розкривати подробиць, пише The Local Italy. Пропозиції easyJet і Lufthansa викличуть розчарування в Італії, оскільки влада країни хотіла продати Alitalia цілком для того, щоб уникнути масових звільнень в авіакомпанії.
Lufthansa має намір запропонувати 500 млн євро за деякі підрозділи Alitalia. План санації збанкрутілої авіакомпанії передбачає скорочення до 6 тис. робочих місць і скасування ближніх та середніх рейсів, повідомляє Corriere della Sera з посиланням на джерела.
EasyJet заявила, що також зацікавлена в певних активах реструктурованої Alitalia, не вказавши деталей. При цьому представники авіакомпанії зазначили, що немає ніякої впевненості в тому, що будь-яка угода відбудеться.
Компанії, які подали заявки на купівлю Alitalia або її частин, можуть поліпшити свої пропозиції до 30 квітня 2018 року. Після цього найбільш прийнятну пропозицію буде відправлено на схвалення регуляторів.
Колись державна Alitalia вже багато років знаходиться у стані кризи, у травні 2017 року вона оголосила про банкрутство. Уряд Італії намагається не допустити розчленування компанії, на якому зайнято понад 11 тис. осіб.
Для подальшого забезпечення польотів Alitalia уряд 13 жовтня продовжив термін дії короткострокового кредиту для цієї авіакомпанії з листопада 2017 року по вересень 2018 року. Крім того, термін остаточного завершення процедури продажу Alitalia перенесено з 4 листопада на кінець квітня 2018 року.
Авіакомпанія Alitalia-Aereolinee Italiane Internazionali виконала свій перший рейс в 1947 році.
У 2008 році компанія вже визнавалася фінансово неспроможною, але влада Італії пішла їй назустріч і списала борги. Проте до 2013 року вони знову накопичилися і досягли майже 1 млрд євро. У 2014 році авіакомпанія Etihad Airways (ОАЕ) купила 49% Alitalia. Однак інвестиції з боку Etihad Airways не принесли результатів, і Alitalia як і раніше не приносила прибутку.
У 2016 році збиток Alitalia склав близько 500 млн євро, а в першому кварталі поточного року – 200 млн євро, за даними La Repubblica. Офіційну звітність авіаперевізник востаннє публікував за 2015 рік, чистий збиток за підсумками якого дорівнював 199 млн євро.
Частка компанії на ринку Італії скоротилася до 18% в 2015 році порівняно з 23% в 2007 році. У минулому році Alitalia перевезла 22,6 млн осіб.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас